PEMBUKAAN SEMPADAN CHINA: IMPAK TERHADAP EKONOMI NEGARA

ADFIM

ADFIM

PEMBUKAAN SEMPADAN CHINA: IMPAK TERHADAP EKONOMI NEGARA

[Bicara Minda TSIS]

PEMBUKAAN SEMPADAN CHINA: IMPAK TERHADAP EKONOMI NEGARA

Setelah hampir setahun menutup ekonomi melalui pelaksanaan Dasar Sifar COVID-19, China kini mula membuka pintu sempadannya bermula 8 Januari yang lepas.

Sebagai sebuah kuasa besar dunia, sejauh manakah penutupan ekonomi China memberi kesan terhadap pertumbuhan ekonomi Malaysia?

Adakah pembukaan sempadan China suatu yang perlu dibimbangi oleh kita sebagai rakyat ekoran peningkatan penularan subvarian terbaharu COVID-19? Dan adakah tindakan Kerajaan tidak menutup pintu sempadan kepada warganegara China yang berkunjung ke negara ini suatu langkah yang tepat?

Untuk memahami dengan lebih lanjut situasi yang sedang berlaku ini, mari bersama-sama kami dalam sesi Live Bicara Minda TSIS bersama panelis jemputan:

๐Ÿ—“ 19/1/2023 (Khamis)
โฐ 9.00 malam
๐Ÿ“ถ LIVE Facebook : TSIS

Panelis:
1) Dr. Zokhri bin Idris
Ketua Pengarah Eksekutif, Yayasan Pusat Pembangunan Polisi dan Hal Ehwal Ekonomi Malaysia (PEACE)

2) IR. Hj. Mohd Prasad bin Hanif
Setiausaha Agung,
Persatuan Institusi Kewangan Pembangunan Malaysia (ADFIM)

Moderator:
Ismail Adnan
Pengacara RTM

Program ini akan ๐—ฑ๐—ถ๐˜๐—ฎ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ฒ๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐˜€๐˜‚๐—ป๐—ด di ๐—™๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐—ง๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ฎ๐—ป๐˜‚ ๐—ฆ๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐—ฐ & ๐—œ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐˜๐˜† ๐—œ๐—ป๐˜€๐˜๐—ถ๐˜๐˜‚๐˜๐—ฒ (๐—ง๐—ฆ๐—œ๐—ฆ)

Ayuh kita sebarkan dan bersama-sama mengikuti bicara ini !

Jemput LIKE & SHARE

https://www.facebook.com/100044744605471/posts/pfbid02KT84LrphwH3RWviGex4Yp2VDFtsPVMeh8FX9krx2xim8BY9BrDZLbqCdHm7YYQgcl/?mibextid=cr9u03

#bicaramindatsis #hakrakyat #pelancongChina #sekatChina #Elakpenularan #tutupsempadan #anwaribrahim #PKP2023 beritaterkini #trending #isusemasa #terkini

Share:

Related Posts

Stay Up to Date with Our Latest News

Fill in the form below to join our newsletter!ย