Majlis Berbuka Puasa Anjuran Persatuan Institusi-Institusi Kewangan Pembangunan Malaysia (ADFIM)

Majlis Berbuka Puasa Anjuran Persatuan Institusi-Institusi Kewangan Pembangunan Malaysia (ADFIM)

Kuala Lumpur: Seramai 53 anak-anak yatim diraikan dalam majlis berbuka puasa anjuran Persatuan Institusi-institusi Kewangan Pembangunan Malaysia (ADFIM) bersama ahli-ahlinya, di Bangi, semalam.

 

Setiausaha Agungnya, Mohd Prasad Hanif berkata, program ini dijalankan bagi mengeratkan hubungan silaturahim antara ADFIM bersama ahli-ahlinya, sekaligus meraikan anak-anak yatim.

 

“Saya ingin mengambil peluang ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada Sekolah Islam Al-Farabi dan Masjid Nurul Amin yang telah mengumpulkan dan menguruskan anak-anak yatim pagi program petang ini (semalam).

 

“Program yang diadakan secara tahunan ini tidak dapat diadakan pada tahun lepas disebabkan kekangan Perintah Kawalan Pergerakan.

 

“Namun, kita bersyukur dapat bersama pada tahun ini dalam meraih pahala berbuka puasa dan melaksanakan ibadat tarawih bersama-sama,” katanya, ketika berucap di Majlis Berbuka Puasa ADFIM 2021, semalam.

Hadir sama Timbalan Mufti Wilayah Persekutuan, Jamali Mohd Adnan; Naib Pengerusi 2 ADFIM, Mohd Hilaluddin Abd Shukor; dan Ahli Majlis ADFIM, Azizi Mustafa.

 

Dalam pada itu, 53 anak-anak yatim daripada Sekolah Islam Al-Farabi dan Masjid Nurul Amin turut menerima sumbangan duit raya berserta cenderamata.

 

Program berkenaan telah mendapat tajaan daripada lapan Institusi Kewangan Pembangunan iaitu SME Bank, Bank Simpanan Nasional (BSN), Bank Rakyat, Bank Pembangunan Malaysia Berhad (BPMB), Perbadanan Nasional Berhad (PNS) Malaysian Industrial Development Finance Berhad (MIDF), Credit Guarantee Corporation (CGC) dan Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB).

Share:

More Posts

Insurance solution for SMEs

Lim saidexplained that the inspiration for the app initiative was directly inspiredfluenced by Bank Negara Malaysia’s (BNM) Financial Sector Blueprint …

Subscribe

Stay Up to Date with Our Latest News

Fill in the form below to join our newsletter!